قانون- معاون صنایع دستی کشور در پاسخ به سوال «قانون» مبني بر اينكه طرح راهاندازی نمایشگاه صنایعدستی در مدارس بهمنظور فرهنگسازی و گسترش و توسعه صنایعدستی کشور، برای نخستین بار است که در کشور اجرا میشود. آیا برای برگزاری نمایشگاه و فروش صنایع دستی دانشآموزان، هزینه ای هم دریافت میشود؟گفت خیر. در حال حاضر چون در مرحله نخست این طرح قرار داریم، هزینه ها توسط معاونت صنایع دستی و مدارس پرداخت می شود. اما در مراحل بعد که این طرح بتواند جایگاه خود را پیدا کند و شرکتکنندگان بتوانند فروش خوبی داشته باشند، از غرفههای حرفه ای هزینه دریافت خواهد شد. این هزینه توسط بخش خصوصی که برگزارکننده خواهد بود، دریافت می شود. بهمن نامور مطلق تاكيد كرد:در این میان آثاری همچون نقاشی روی چرم، نقاشی روی شیشه، نمدمالی، گلیم ورنی، زیورآلات سنتی، زیورآلات چرم و سنگ، شیشه دمی، تراش شیشه، معرق و رودوزیهای سنتی و... در این نمایشگاهها عرضه می شود.
وي در ادامه تصريح كرد:متاسفانه شناخت جامعه نسبت به صنایع دستی کم است. دانشآموزان نیز بخشی از جامعه هستند و شناختشان نسبت به صنایع دستی کم است. از این رو احساس نیاز شد تا شناخت هویتی هنرهای کشور در دانش آموزان ایجاد شود. البته این امردر مقايسه با گذشته بهتر شده است و گفتمان سازی تا حدودی موفق عمل کرده است. اما با وضعیت آرمانی هنوز فاصله زیادی داریم و امیدواریم آموزش و پرورش ما را در رسیدن به این مهم یاری دهد. مطلق اذعان كرد:وزیر آموزش و پرورش و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری جلساتی با یکدیگر داشتند و در این خصوص توافقاتی صورت گرفته است. اراده دولت بر این است که این مهم محقق شود و امید است بتوانیم نمایشگاه صنایعدستی در مدارس را در سراسر ایران برپا کنیم.
وي با بيان اينكه برخی ضوابط را در نظر داشتیم که در حوزه انتخاب رشته های صنایع دستی برای کارگاه های آموزشی تاثیرگذار بود،اضافه كرد: در مرحله نخست صنایع دستی را مد نظر قرار دادیم که بتوانیم در مدارس آموزش آن را انجام دهیم. چراکه برخی از صنایع نیازمند کوره و ابزار خاصی است که دسترسی به آن در همه مدارس امکانپذیر نیست. در عین حال به این نکته توجه داشتیم که صنایعی باشند که کودکان بتوانند به آن بپردازند و علاقه مندی نیز وجود داشته باشد. همچنین، صنایع و هنرهای پایهای و مبنایی مانند نگارگری را انتخاب کردیم چراکه دانش آموزان میتوانند از این هنر در رشته های مختلف استفاده کنند.
بهمن نامور مطلق در پايان اشاره كرد:با آموزش و پرورش صحبت کردیم که می توانند با کارگاه های صنایع دستی معاونت صنایع دستی صحبت کنند. درهای کارگاه ها به روی آموزش و پرورش باز است. تورهای دانش آموزی را می توانیم بپذیریم و این امر نیازمند ساماندهی بیشتر است.