انتخاب تاریخ:   /  /   
<stylestyle بوکتاب قانون بچه‌ها نیشخط پایگاه جامع اطلاع رسانی صنعت فولاد ایران
سیاست
آخرین خبرها پربیننده‌ترین خبرها
رابطه ایران و پاکستان «بی‌نظیر» نیست!
درخواست نمايندگان از ظريف براي بازگشت به وزارت‌خارجه
ادعاي كريمي‌قدوسي درباره ظريف
لرزه ظريف بر اندام سياستمداران
انتقاد تند آيت‌الله‌خامنه اي از ازدواج سفيد
تكذيب دستور گرفتن روحاني از MI6
تكذيب يك شنود
نبرد ديدگاه‌ها
نقش اصلاح‌طلبان در بحران‌ امروز
احزاب در ایران نان انتخابات را خورده اما چوبش را نخورده‌اند
آرشيو صدا و سيما را از كشور خارج كرده‌اند!
وضع آزادی از زمان طاغوت بدتر شده است
تقدير آيت‌ا...‌خامنه‌اي از نوجوان شطرنج‌باز
نمره ۲۰ از ۱۰۰ روحاني
دومينوي خودخواهي و ضربه به هم‌ميهن
دولت نمي‌تواند به متخلفان كمك كند
سرنوشت FATF در گرو رفراندوم
اندیشه ایرانشهری به مثابه ابرگفتمان
ارسال لایحه «جامع انتخابات» به مجلس
اصلاح‌طلبان نباید با یکدیگر درگیر شوند
واكنش خنثي ظريف درباره FATF
زندگي اشرافي با انقلابي‌گري سازگاري ندارد
اميد به كليد سندرز
پارادوكس مودت ـ تخاصم
نپیوستن به FATF یعنی نه به شفافیت بین المللي
تعلیق ایران از لیست سیاه FATF تا ۴ ماه دیگر
آيت‌الله خامنه‌ای درگذشت محمدمؤمن را تسلیت گفتند
يك امام جمعه ديگر نيز كناره‌گيري كرد
تحكيم وحدت با اژدهاي زرد
لبيك صوتي!
گره ارشادي
رد شهادت و عباي روحانيت
راهبرد شرقي
پژمانفر، رييس دفتر روحاني را تهديد كرد
رياست‌جمهوري اختصاص هزارميلياردي به پديده را تكذيب كرد
شهادت زکریا سازمان ملل را از خواب غفلت بیدار کند!
ایران و ایالات متحده ،حکایت تلخکامی و شرح جدایی
شکایت سید محمد خاتمی از کریمی قدوسی
بدهكار اصلي اروپاييان هستند
حاتم‌بخشي هزارميلياردي
نماينده ولي فقيه در خوزستان از امامت جمعه استعفا داد
شكايت دادستاني عليه دو نماينده براي نطق در مجلس
كنايه جهنمي به علي‌مطهري!
جزييات انهدام خانه‌های تيمى عوامل حادثه تروريستی زاهدان
اعانه‌اي كه پايمال مي‌شود!
سایه بحران دیپلماتیک بر روابط تهران- اسلام آباد
هشدار از قم به عربستان و پاكستان
من به مسئولین و دولتی‌ها نمی‌گویم چه کنند
اولين سيلي سپاه به تروريست‌هاي زاهدان
فيك‌نيوز فارس را كريمي قدوسي تكذيب كرد!
بیشتر
کد خبر: 52582 | تاریخ : ۱۳۹۶/۶/۲۱ - 16:56
نجات اخلاق، دغدغه بنيادي روحاني باشد

نجات اخلاق، دغدغه بنيادي روحاني باشد

نابسامانی اخلاقی میان شهروندان برآیند مستقیم تزلزل اخلاق اجتماعی که به نوبه خود محصول فقدان درک مشترک از ضرورت رعایت، کاربرد و چیستی مفهوم اخلاق میان نخبگان در ساحت های گوناگون است

قانون- کورش الماسی/ پژوهشگر

دلسوزان بسیاری در عرصه های گوناگون برای بهبود شرایط شهروندان، پیوسته در حال تلاش هستند. اما گويي بنابه دلایلی مبهم، تلاش صادقانه و خستگی ناپذیر این دسته از دلسوزان کشور که هدفی جز توسعه، اقتدار، سربلندی و امنیت ایران ندارند، کُند، پرهزینه و آن‌گونه که انتظار می رود، مطلوب نیست.

توسعه همه جانبه کشور و ثبات،کارآمدی، پایداری و اقتدار نظام بی شک منوط به وجود یک نظام اخلاقی کارآمد و پایبندی تمامی شهروندان ایران زمین به آن، گذشته از توانایی ها، جایگاها، مناصب و امکانات است. به باور نگارنده، حل و فصل ناکارآمدی‌هاي مدیریت کلان، دشواری‌ها و دغدغه‌های ساحت‌های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، علمی، معیشتی، دفاعی و ... بدون استقرار و پایبندی همه شهروندان به یک نظام اخلاقی بسیار دشوار، پرهزينه و طولانی مدت خواهد بود.

بدون هیچ تعصب و غرض ورزی باید بپذیریم، بنا بر شواهد فراوان عینی، ملموس و در برخی موارد دردناک (از جمله انواع ناهنجاری های اجتماعی، بی اخلاقی‌ها و بی‌نظمی های سیاسی/اداری باور نکردنی و عملکرد فراقانونی در برخی عرصه ها و...) از زندگی روزمره شهروندان در همه نقاط ایران زمین ، اندیشه ها، الگوها، طرح ها، سیاست ها و اقدامات اخلاقی در کشور دچار آسیب های بسیار جدی شده است.

الگوها، نخبگان و مراجع اخلاقی رسمی و غیر رسمی بعد از گذشت چهار دهه از انقلاب در انجام وظیفه خود که همانا تبیین، تولید و ترویج اندیشه‌ها و رفتار اخلاقی در جامعه بوده است، ناکام بوده اند. بیایيم به‌خاطر آینده، سربلندی، اقتدار، مصلحت و امنیت ایران بپذیریم که نظام اخلاقی در جامعه آسیب جدی دیده است و در بسیاری موارد میان شهروندان و مراکز رسمی و غیر رسمی اختلاف دیدگاه اساسی در امور، اندیشه‌ها، رفتار و چیستی اخلاقی وجود دارد.

آسيب به يك تمدن

بنیاد تمدن و مرز میان زیست طبیعی با زندگی اجتماعی، وجود درک، اندیشه ها و باورهای اخلاقی است و درک اخلاقی، هدایت کننده تمامی افعال (اجتماعی) انسان‌ها در اشکال فردی و جمعی را بر عهده دارد. آسیب و ناکارآمدی اخلاق اجتماعی به معناي آسیب و ناکارآمدی تمدن اجتماعی است. اخلاق میزان یا سنگ محک ترازويي است که یک طرف آن تمدن و طرف دیگر آن زیست طبیعی است.

لزوم كارگروهي از انديشمندان

بنابراین، ایجاد کار گروهی از اندیشمندان دانشگاهی در عرصه‌های علوم انسانی‌و اجتماعی به منظور آسیب‌شناسی، ریشه یابی، تحلیل و ارائه راهکارها، طرح ها و راهبردی عملی و کارآمد مبتنی بر درک و تشخیص عینی و کاربردی از ضرورت رعایت، چیستی و چرایی مقوله اخلاق اجتماعی، باید یکی از بنیادی‌ترین دغدغه‌های ريیس‌جمهور دوازدهم باشد. به این دلیل ساده که تمامی تلاش هایی که در راستای حل و فصل دشواری‌ها در عرصه‌های اقتصادی، سیاسی، دفاعی، فرهنگی، علمی، روابط خارجه و... توسط دلسوزان ایران زمین در هر جایگاه و سطحی که انجام می شود، بدون درک و پذیرش یک نظام اخلاقی کاربردی، نتایج پایدار و کم هزینه نخواهد داشت.

چرا که عرصه های سیاسی، اقتصادی، دفاعی، فرهنگی و... اموری مربوط به زیست عینی و ملموس شهروندان بوده و ايشان، بازیگران اصلی عرصه‌ها و امور فوق هستند. در صورتی که شهروندان و به ویژه نخبگان، یک مسیر حرکت و اهداف مشخص جمعی و نه فردی و جناحی برای رفتار، عملکرد و اهداف خود نداشته باشند، چگونه می خواهند یا می توانند در فعالیت های گوناگون اجتماعی موفق و به توسعه، پایداری، آرامش و امنیت جامعه کمک کنند.

شاید تبیین بسیار ساده اخلاق این‌گونه باشد كه کارآمدی در امور گوناگون انسانی و اجتماعی منوط به یک نحوه خاص عمل کردن، اندیشیدن و رفتار کردن است. سرچشمه و کیفیت اندیشه‌ها، عملکرد و رفتار انسانی درک اخلاقی به حساب مي‌آيد که همانا تشخیص صحیح و کاربردی امور پیرامون است. سر تا سر تاریخ بشر گواه این حقیقت انکارناپذیر است که هیچ حکومتی بدون استقرار یک نظام اخلاقی کاربردی و رعایت آن توسط شهروندان و به ویژه نخبگان سیاسی؛ پایدار، کارآمد و مقتدر نخواهد بود.

نابسامانی اخلاقی برآیند تزلزل اخلاق

نابسامانی اخلاقی میان شهروندان برآیند مستقیم تزلزل اخلاق اجتماعی که به نوبه خود محصول فقدان درک مشترک از ضرورت رعایت، کاربرد و چیستی مفهوم اخلاق میان نخبگان انتصابی، انتخابی و متنفذین در ساحت های گوناگون است.

بدون اسقرار یک نظام اخلاقی کاربردی مورد پذیرش«همه شهروندان و به ویژه نخبگان»، توسعه امور اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، دفاعی، روابط خارجه و... نه فقط بسیار پرهزینه و طولانی مدت خواهد بود بلکه آینده‌ای مبهم خواهد داشت.

اخلاق اجتماعی، یگانه مرز زیست مدنی با زیست طبیعی به حساب مي‌آيد و «اخلاق، بنیادی‌ترین صفت مدنیت» است، بنابراین همه دلسوزان به ویژه نخبگان «دانشگاهی» ایران زمین عاجلانه (با کمک ريیس جمهور خرد باور ) باید با ایجاد کار گروه یا شورایی متشکل از نخبگان دانشگاهی به بازسازی، نجات و تعیین و تدوین مبانی نظری و کاربردی نظام اخلاقی جامعه بپردازند.

در ادامه ،دوباره تاكيد مي‌كنيم كه بدون تعصب و غرض و فقط به منظور حفاظت از منافع و امنیت ملی باید پذیرفته شود که نابسامانی اخلاق اجتماعی در جامعه، کشور و نظام را به مثابه طعمه‌اي لذیذ و آسان در معرض دشمنان و بدخواهان ایران قرار می دهد.

تضعیف شدید همدردی، نوع دوستی و برخی باورها در جامعه وآشفتگی، بی‌نظمی و ناهنجاري‌های غیر قابل انکار در نظام اداری، سیاسی، اقتصادی،آموزشی، علمی، فرهنگی و... که همه شهروندان در هر سطحی به‌طور روزمره با آن‌ها سرو کار دارند، علايم و برآیند آسیب شدید و جدی پدیده اخلاق در جامعه است.

اخلاق، اولويت نخست روحاني

اولویت نخست دولت دوازدهم، همه نخبگان در ساحت های گوناگون، متنفذین انتصابی و انتخابی، دلسوزان این آب و خاک کهن و همه شهروندانی که به عزت، سربلندی، اقتدار، توسعه، منافع و امنیت ملی عشق می ورزند، باید ساماندهی، تقویت و به روز رسانی اخلاق کاربردی در جامعه باشد. در غیر این صورت همه امور، اهداف خرد و کلان، تلاش‌هاي دلسوزان، آرزوها و... در یک مسیر دَورانی با آینده‌ای غیر قابل پیش‌بینی و خطر ناک پیش خواهد رفت.

عضویت در کانال تلگرام قانون

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.