قانون- جمنا از روز نخستي كه پا به ميدان رقابتگذاشت، نظر شخصيتها و جريانهاي مختلف سياسي را به خود جلب كرد. البته اين استقبال نه به دليل كارآمدي و توان بالاي اين جبهه سياسي بلكه به دليل چهرههايي بود كه در آن حضور داشتند . بيشتر صاحب نظران معتقد بودند به دليل حضور تفكرهاي محافظهكار و اقتدارگرايانهاي كه در جمنا هستند، آنها به نتيجه لازم دست نخواهند يافت و در ادامه مسير با مشكل برخواهند خورد.
البته اين پيشبيني درست بود، چرا كه در نهايت آنهايي كه جمنا سعي داشت به عنوان گزينه خود در انتخابات سال 96 معرفي كند، به صورت مستقل وارد ميدان شدند و به نوعي اين جبهه با تمام هزينههايي كه داشت ، هيچ كانديداي مشخصي را وارد كارزار نكرد.
اما امروز دلايل اصلي انشقاقها و شكستهاي جمنا يا همان جبهه -به اصطلاح- مردمي نيروهاي انقلاب يكي پس از ديگري بيان مي شود. در همين راستا، حسین علی حاجی دلیگانی، عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس، معتقد است اگر جمنا بخواهد بر اساس فرایند و عملکرد گذشته خود پیش برود به نتیجه نمیرسد و جامعیتی میان اصولگرایان نخواهد داشت.
حسینعلی حاجی دلیگانی در پاسخ به این سوال که آیا اصولگرایی می تواند در چارچوب تشکلی مثل جبهه مردمی نیروهای انقلاب (جمنا) وحدت خود را حفظ کند، گفت: لازم است جمنا شفافیت و کارایی لازم را داشته باشد و در صورتی که اشکالات آن برطرف شود، کارایی خواهد داشت. نماینده مردم شاهین شهر، میمه و برخوار در مجلس شورای اسلامی، بر همین اساس تصریح کرد: اگر جمنا بخواهد بر اساس فرایند و عملکرد گذشته خود پیش برود، به نتیجه نمی رسد و جامعیتی میان اصولگرایان نخواهد داشت.
وی تاکید کرد: جمنا به اصلاح و شفافیت نیاز دارد و لازم است جایگاه افراد و ترکیب آنها در تشکل و نقشی که دارند شفاف و به روز شود. حاجی دلیگانی همچنین در خصوص جایگاه شیخوخیت در جمنا در زمان فقدان مرحوم آیت ا... مهدوی کنی اظهار داشت: شیخوخیت همواره میان اصولگرایان جایگاه خود را خواهد داشت، حتی امکان جایگزینی مرحوم آیت ا... مهدوی کنی نیز وجود دارد اما مهم همبستگی و انسجامی است که باید با دور شدن برخی افراد از برخی خودخواهیها ایجاد شود. عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: جایگاه روحانیت در اصولگرایی تثبیت شده است اما جمنا در مسیری که طی کرد دچار اشکالاتی شد و برخی افراد در آن تصمیماتی گرفتند که در عمل متفاوت عمل شد؛ یعنی ظاهر و باطن کار یکی نبود و این باید اصلاح شود.
حاجي دليگاني از شخصيتهاي محافظهكار مجلس شوراي اسلامي است و زماني كه اين فرد زبان به گلايه باز ميكند بي شك ايرادي در كار است كه بزرگان محافظهكار نيز آن را به خوبي در ك كردهاند.