در آن زمان اعلام شد كه از مجموع سرنشینان شناور یاد شده ناخدا کشته، یک ماهیگیر زخمی و ۱۰ ملوان (به صورت تقریبی) در گروگان دزدان دریایی سومالی قرار دارند».
بعد از اين اطلاعات ابتدايي ديگر خبري از گروگانهاي ايراني نبود تا اينكه هدایتا... میرمرادزهی، مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان گفت:« در پی رایزنیهای انجام شده قرار شد پیکر ناخدای ایرانی کشته شده در پی تیراندازی نیروهای سومالی در آبهای آزاد به ایران تحویل شود».
وی همچنين افزود:« همچنین در پی این حادثه، یک ملوان زخمی شد و ۱۶ ملوان و خدمه لنج توسط نیروهای دولت سومالی دستگیر شدند و در حال حاضر دربند این دولت هستند».
میرمرادزهی خاطرنشان کرد:« در حال حاضر پیگیری از طریق وزارت امور خارجه کشورمان برای آزادی صیادان دربند دولت سومالی ادامه دارد و برای آزادی آنها از هیچ تلاشی کوتاهی نمیکنیم».
ادعاي كمك آمريكايي به ايرانيها!
اما در ميان اين زمزمهها و سفر ظريف به آفريقا، خبر ديگري از حمله به ماهيگيران ايراني منتشر شد كه آمريكاييها به آنها كمك كردند! ادعايي كه نیروی دریایی ايالات متحده آمريكا با انتشار اطلاعیهای آن را بيان كردهاست. آنها گفتهاند به یک قایق ماهیگیری ایرانی در نزدیکی مجمع الجزایر یمن کمک کرده اند. ماجرا از اين قراراست كه فرماندهی نیروی دریایی آمریکا در بحرین از وقوع یک حمله دزدان دریایی به قایق ماهیگیری ایرانی در روز سهشنبه گذشته در نزدیکی جزیره «سقطرا» در یمن خبر داد و اعلام کرد نیروهای این کشور پس از درخواست کمک گارد ساحلی ایران، به کمک قایق ماهیگیری رفته و به سرنشینان آن غذا و آب داده و به سه تن از آنها که مجروح شده بودند کمکهای پزشکی رسانده است. در ادامه این اطلاعیه آمده است که فرماندهی نیروی دریایی آمریکا در بحرین با همکاری یک نیروی ویژه دریایی بینالمللی که برای مقابله با دزدان دریایی در منطقه مستقر است به این قایق ایرانی کمک کرده است. خبرگزاری فرانسه نيز درباره ادعاي آمريكاييها مينويسد:« این همکاری میان مقامات ایرانی و آمریکایی بر خلاف رویاروییهای اخیر نیروهای دریایی هر دو کشور در آبهای خلیج فارس به شمار میآید که بيشتر در آنها آمریکا، ایران را به رفتار غیرحرفهای در آبهای بینالمللی متهم میکند.براي مثال در جولاي، یک کشتی نیروی دریایی آمریکا به یک شناور ایرانی در خلیج فارس به دلیل نزدیک شدن این شناور به کشتی آمریکایی هشدار داد و به سمت آن گلوله شلیک کرد».
لزوم ديپلماسي ضد سرقت
تا اعلام رسمي مقامات ايراني نميتوان به ادعاي آمريكاييها اعتنايي كرد و بايد منتظر ماند تا صحت اين اظهارات از جانب مسئولان ايراني بيان شود ولي اينكه نيروي دريايي آمريكا به صيادان ايراني كمكي كرده باشد نيز چندان جاي تامل و سوال نيست، زيرا آنها در راستاي ژستهاي حقوقبشري كه ميگيرند بايد به ماهيگيران كمك ميكردند. از طرف ديگر ايكاش محمدجواد ظريف در اين سفر كه به آفريقا رفت(با وجود آنكه سومالي دولت مشخصي ندارد و نميتوان با آنها وارد مذاكره شد) با دولتهاي آفريقايي براي حل بحران رايزني ميكرد. به نظر، با عمق نفوذ كشورهاي آفريقايي روي جريانهاي حاكم در سومالي كه منشأ دزديهاي دريايي هستند، نه تنها ميتوان مشكل ملوانان و صيادان دربند را حل كرد، بلكه روند دزديها و كشتارها را نيز پايان داد و اين به عزم مسئولان كشور ما بازميگردد.