قانون- امید فراغت/کارشناس ارشد علوم سیاسی
باید ادبیات منافع ملی را همچون گستردگی پیدا و پنهان سرزمین مان بدانیم! منافع ملی در چند واژگان خلاصه نمی شود، بنابراین کرمانشاه هم جزء منافع ملی و تعجیل در رسیدگی و اصلاح امور آن باید در دستور کار وظایف ملی حاکمیت باشد.
با اندکی تامل و اندیشه می توانیم همپوشانی متناسبی بین اولویت های درونی و بیرونی ایجاد کنیم و بپذیریم که کارکرد مطلوب در انسجام و اعتماد درونی باعث خواهد شد که حاکمیت و حکومت با فراغ بال آسوده تری نسبت به حوزه نفوذ خود در ابعاد وسیع اقدام داشته باشد.
جامعه امروز در فضای پرسش و پاسخ و عقل جدید زیست دارد و یکی از راههای رسیدن به عقل جدید، داده ها و قیاس هایی است که باعث خواهد شد تا بدانیم در کدام نقطه ایستاده و مسیر حرکت به کدام جهت است.
یکی از موضوعاتی که گاهي باعث شده به انسجام و اعتماد عمومی خدشه وارد شود این نکته است که تا به اکنون نتوانسته ایم بین فضای درونی و بیرونی تطبیق ایجاد کنیم و این عدم انطباق ذهنی به باور و اعتماد عمومی آسیب رسانده است.
بهترین، مهم ترین و والاترین سرمایه هر جامعه ای منابع انسانی آن است و منابع انسانی هرگاه درک درستی از تصمیم سازی و تصمیم گیری ها داشته باشند آنگاه به عنوان یک سرمایه بالقوه و بالفعل در خدمت همگانی اهداف عالیه سیاست های کلی خواهند شد.
این گونه نباشد که بيشتر مردم فکر کنند که مرغ همسایه غاز است! اگر این نگرش در ذهنیت مردم نهادینه شود در شرایطی که احتیاج به یک وفاق همگانی خواهد بود مردم به خاطرات ضرب المثل مرغ همسایه غاز بود، رجوع خواهند کرد!
آنچه که تا حدودی واضح و مبرهن است اینکه مردم ایران با یکدیگر به فهم مشترکی از درک شرایط رسیده و به این نکته واقف شده اند که باید پشت یکدیگر بایستند! بخش زیادی از ایجاد این فهم مشترک درباره درک واقعیت ها، ابهاماتی است که پاسخی برای آن نیافته اند و به عبارتی از ترس یک خلاء واضح به جذبی مردمی روی آورده اند.
متاسفانه گاهي اولویت های سیاسی چیره بر اولویت های زیستی شده و آنقدر که بر طبل یک گانگی برخی از واژه ها می کوبیم که دیگر موضوعات زیستی از جمله توجه به زیرساخت ها، بافت های فرسوده و ... به فراموشی سپرده شده است.
یکی از دلایل دیگری که باعث آسیب به باور و اعتماد عمومی شده، همین عدم تشخیص درست اولویت های جامعه ایران اسلامی است.
بيشتر ملت آن مردم قدیم نیستند که برخی واژگان برای شان گنگ و مبهم باشد آنان متوجه ماهیت و محتوای برخی واژگان شده و بر همین اساس دامنه نقد و انتقاد در جامعه زیاد شده است!
بیاییم در فضای واقعیت ها زندگی کنیم و مسئولان توجه ویژه به ابعاد و گستردگی منافع ملی داشته باشد و متوجه باشند که اتحاد، انسجام و باور و اعتماد عمومی مردم بهترین سلاح برای توسعه حوزه نفوذ بیرونی خواهد بود!