انتخاب تاریخ:   /  /   
<stylestyle بوکتاب قانون بچه‌ها نیشخط پایگاه جامع اطلاع رسانی صنعت فولاد ایران
جامعه
آخرین خبرها پربیننده‌ترین خبرها
دستگیری 300 تن به اتهام احتکار اقلام بهداشتی و ضدعفونی
ممنوعیت برگزاری اردوهای درسی و نوروزی مدارس
بسیج امکانات شهرداری‌ها برای مقابله با شیوع کرونا
تعداد تلفات ویروس کرونا در کشور به ۳۵۴ نفر رسید
جمعیت پنهان مبتلایان HIV در روستاها
کارتون
کارتون
برگزاری اولین عهدواره منطقه ای پیشرفت در گلستان
دشواري زندگي مردانه زنان در جامعه
طغیان آنفلوآنزا با مرگ 17 نفر
دستان گرم برای شب سرد میانه
بهترین دیدنی‌های شیراز
چرا باید بیمه مسافرتی بخریم؟
10 هتل نزدیک به فرودگاه بین المللی امام خمینی
تبعات ترور شهروندان در اینستاگرام
پایان یک عمر بی‌هویتی
شهرت‌طلبی و پشت کردن به جامعه!
نهاد آموزش و بیماری بی عدالتی
بلای توسعه سیمانی!
انتقاد پذیری، رکن اصلی رشد وتعالی در آموزش و پرورش
معیشت پرفشار کارگری
زن بلوچ؛ چهارمین بانوی روستایی برتر جهان
جزييات بدهي و ميراث 52 هزار میلیاردي قالیباف
اپيدمي كلاهبرداري پيامكي !
جزييات منتفي شدن فروش سربازي در سال 98
سونامی تحصیل‌کردگان بی سواد
تلاش براي «فلج نشدن» زندگي
آیناز کودک ربوده شده یا گم شده؟
خطر دخالت دیگران بر روابط
متهمِ طلبکار
اثر مستقیم فرار مالیاتی پزشکان بر بیکاری
دوره گشت ارشاد به سر آمده است
سپندارمذگان روز زن، زمین و مادر
رویکردهای نوین در توسعه پایدار شهری
از قاچاق تا ورود دام‌های مشكوك!
سرگرمی و کسب درآمد به قیمت آزار حیوانات
ازدواج با چه زناني معافيت سربازي در پي دارد؟!
حمایت خانواده از بیمار مبتلا به سرطان
جلسه هاشمی باحناچي درباره اعتبار خطوط ۶ و ۷ مترو
حکایت مصايب رسانه
دستفروشی؛ چالشي پايدار!
گامی دیگر برای مشارکت فرهنگیان
پیش بینی وقوع سیلاب در ۶ استان کشور
رسيدگي به جريمه‌هاي رانندگي در مراسم 22 بهمن
جزئیات لایحه نرخ کرایه تاکسی سال ۹۸
برج ميلاد و تهدید جانی حدود ۲۲۳۶ نفر
شکایت شهروندان از پزشکان، هر روز بیشتر از دیروز
رکود-تورمی و زنان سرپرست خانوار
عوارض شبهه‌ناك
لزوم عادت دادن بچه ها به رفتار خوب
بیشتر
کد خبر: 69657 | تاریخ : ۱۳۹۶/۱۱/۱۶ - 23:10

در حوزه سلول درمانی در مرز علم قرار داریم

استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: درحوزه سلول درمانی تقریبا در مرز علم حرکت می کنیم و با بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا در زمینه تحقیقات فاصله بسیار کمی داریم.

قانون- استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: درحوزه سلول درمانی تقریبا در مرز علم حرکت می کنیم و با بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا در زمینه تحقیقات فاصله بسیار کمی داریم.

به گزارش قانون به نقل از مهر، دکتر حمیدرضا رحیمی اظهار داشت: داروها روند تغییرات را در طول زمان طی کرده اند، ابتدا با داروهای گیاهی، سپس داروهای شیمیایی و پس از آن دو مرحله جهش علم اتفاق افتاد که یکی مربوط به داروهای نوترکیب بود که به حوزه زیست فناوری و بیوتکنولوژی مرتبط می شد و دیگری استفاده کردن از داروها بر پایه سلول ها است.

وی افزود : طی ۱۰ سال اخیر علوم سلولی کاربردی یک وجهه گسترده ای یافته است اما جهش اصلی در حوزه سلول درمانی به ۱۵ سال اخیر بازمی گردد. به طوری که انسان ها توانستند روند تکامل سلول ها را که فازی به نام تکامل و تمایز است، به دست آورده و در واقع روند تکامل سلول ها را به دست بگیرند. این روند به گونه ای است که مثلا یک سلول بنیادی را به عصب یا به سلول کبدی یا کلیوی تبدیل می کنند.

رحیمی گفت: یکی دیگر از اقدماتی که در این زمینه صورت گرفته، استفاده از سلول های بنیادی برای درمان بیماری هایی است که در گذشته علاجی برای آنها وجود نداشته است. مثلا در مواردی که کبد فرد ازبین می رفت و تنها راه درمان پیوند کبد بود که یا باید از مرگ مغزی گرفته می شد و یا بیمار جان خود را از دست می داد.

وی اضافه کرد: در این زمان بود که پیوند سلول های بنیادی مدنظرقرار گرفت و از آن پس مواردی مانند پیوند سلولهای بنیادی در بیماران مبتلا به ام اس، ضایعات نخاعی یا افراد دچار آسیب های شدید چشمی در قرنیه پا به عرصه درمان بیماران گذاشت.

رحیمی با بیان اینکه چندین شرکت داروسازی در کشور داریم که وارد حوزه سلول درمانی شده اند، گفت: برخی از این داروها درحال ورود به بازار دارویی هستند و برخی نیز وارد بازار شده است.  

وی به رونمایی از یکی از فراورده های سلول درمانی در هفته گذشته توسط وزیر بهداشت اشاره کرد و افزود: این دارو که نوعی فیبروبلاست است توسط یک شرکت داروسازی که با دانشگاه تهران کار می کند، تولید شده است.

رحیمی توضیح داد: این فیبروبلاست که سلول تولیدکننده پوست است و یک بخشی از پوست را تولید می کند، تولید و به بازار عرضه کرده اند. درحال حاضر افرادی که دچار ضایعات پوستی هستند، می توانند از این دارو نیز استفاده کنند.

وی ادامه داد: نمونه پوست بیماران گرفته می شود و سلول آن استخراج می شود و سلول به فیبروبلاست تبدیل می شود و دوباره به بیمار تزریق می شود. در واقع سلول گرفته و فراوری شده و به بیماران برگردانده می شود.

رحیمی بیان داشت: از این فیبروبلاست برای درمان ضایعات پوستی مانند اسکارهای ناشی از آکنه های بلوغ، اسکارهای ناشی از سوختگی ها و اسکارهای بعد از جراحی ها کاربرد دارد.
وی به حمایت های صورت گرفته از سوی مسئولان از حوزه فعالیت های سلول درمانی اشاره کرد و گفت: ریاست جمهوری، معاونت علمی ریاست جمهوری و ستاد سلول های بنیادی و مهندسی بازساختی حمایت های زیادی داشتند و از همه مهمتر مقام معظم رهبری در چندین سخنرانی خود در جمع علمی کشور یکی از مطالبی که بر آن تاکید داشتند، علوم سلولی بوده است.

این استاد دانشگاه  اضافه کرد: ما تقریبا در مرز علم حرکت می کنیم و با بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا در زمینه تحقیقات تنها فاصله چند روزه داریم که این جای امیدواری است که بتوانیم یکی از پیشگامان سلول درمانی در ۱۰ سال آینده در دنیا باشیم؛ چراکه امکانات مورد نیاز مانند اتاق های تمیز، تجهیزات مناسب این کار تهیه شده و جهاد دانشگاهی و شرکت برکت در این زمینه بسیار تلاش کرده است.

وی گفت: در کشور ما مشخصا از سلول درمانی در مورد درمان ضایعات استخوانی به ویژه مفصل زانو و خردگی مفصل زانو استفاده می شود. برای آسیب های استخوانی و مفصلی، بیماری های پوستی و افرادی که دچار سکته قلبی شده اند استفاده می شود.

اولین کنگره بین المللی داروسازی نوین ۱۸ تا ۲۰ بهمن در مرکز همایش های رازی تهران برگزار می شود.

 

عضویت در کانال تلگرام قانون

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.