قانون-عضو کمیسیون آموزش مجلس با بیان اینکه احراز شغل و کسب و کار با گسترش آموزشهای فنی و حرفهای محقق خواهد شد، بر ضرورت تنوع بخشی به رشتههای این بخش برای دختران اشاره کرد.
به گزارش قانون به نقل از خانه ملت،فریده اولادقباد به روشهای لازم برای گسترش آموزش فنی وحرفهای در جهت افزایش نیروی کار اشاره کرد و گفت: میان شغلهای مورد نیاز جامعه، آموزش عمومی و آموزش عالی و همچنین حوزههای صنعت و خدمات ارتباط وجود دارد، این در حالی است که آموزشهای فنی و حرفهای مطالعه فناوریها و علوم وابسته به پارکها و کسب مهارتهای عملی و دانش مربوط به مشاغل و بخشهای گوناگون اجتماعی و اقتصادی را نیز در بر میگیرند.
احراز شغل و کسب و کار با گسترش آموزشهای فنی و حرفهای
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه سیاستگذاریها و اقدامات اساسی در راستای آموزش فنی و حرفهای و مهارت آموزی باید در آموزش و پرورش انجام شود، ادامه داد: این آموزشها افراد را برای احراز شغل و کسب و کار آماده میکند، بهرهبرداری شاغلان را در انجام کار افزایش میدهد و با ایجاد مهارتهایی موجب کاهش مخارج و افزایش کیفیت زندگی میشوند.
ضرروت بهروزرسانی و بهبود تجهیزات و امکانات هنرستانها
وی با اشاره به اقداماتی که باید در این راستا انجام داد، گفت: بهروزرسانی و بهبود تجهیزات و امکانات هنرستانها، تنوع بخشی به فنی و حرفهای دختران و افزایش ظرفیتها، اعتباربخشی به هنرستانها و فنی و حرفهایها، تحول در برنامهریزی درسی در کار و دانش با تاکید بر کارآفرینی و خوداشتغالی از جمله این موارد به شمار میآیند.
اولادقباد ساماندهی نیروی انسانی متخصص شاخههای مختلف فنیوحرفهای و کار و دانش، نهادینهسازی پژوهش در این زمینه، گسترش آموزش مهارت در جوار کارخانهها و در کنار شهرکهای صنعتی را از دیگر موارد برای ارتقاء و گسترش رشتههای فنی دانست و گفت: متاسفانه در جوار شرکتهای فنی و حرفهای موسسات فنی و حرفهای وجود ندارند.
تاکید بر توسعه هدفمند آموزش فنی و حرفهای و مهارت آموزشی در استانها
وی توسعه هدفمند آموزش فنی و حرفهای و مهارت آموزشی در استانها را یکی از مسائل مهم در این راستا دانست و توضیح داد: این مهم به معنای برنامهریزی برای توسعه مهارت با توجه به ظرفیتهای استانی سند آمایش سرزمینی و ظرفیت بخشهای اقتصادی است زیرا محرومیتهای آموزشی بسیاری در استان ها وجود دارد.
اولادقباد ارتقا و گسترش رویکرد تقاضا محور را مبتنی بر اصول فوق دانست و توضیح داد: استفاده مستمر از نظام جامع اطلاعات بازار کار در توسعه آموزش فنی و حرفهای و مهارت، طراحی و اجرای نظام خدمات مشاوره، استعدادیابی، هدایت تحصیلی و شغلی به مهارتآموزان، تقویت آموزش خوداشتغالی، عمومیسازی مشاورههای فنی وحرفهای در جامعه، تفهیم فرهنگ ضرورت مهارتآموزی از جمله اقدامات ضروری برای ارتقا و گسترش رویکرد تقاضا محور در حوزه آموزشهای فنی و حرفهای محسوب میشوند.
تضمین کیفیت آموزش با استفاده از تجارب بینالمللی و تدوین استانداردهای آموزشی
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تضمین کیفیت آموزش و بهبود مستمر آن را در استفاده از تجارب بینالمللی و تدوین استانداردهای آموزشی دانست و افزود: فرهنگسازی برای ترویج ارزش کار و مهارتآموزی و معرفی مهارتها به خانوادهها و بنگاهها را نیز باید در این زمینه جدی گرفت، چراکه خانوادهها نسبت به این مهم بیاطلاع هستند لذا فرهنگسازی در این راستا اهمیت فراوان دارد.