در کنار همه رویدادهایی که این روزها در کشور اتفاق افتاده موضوعی مانند فیلتر یک پیام رسان به موضوع داغ روز در کشور تبدیل میشود. تلگرام مدتی قبل با دستور قضایی فیلتر شد. بعد از آن دولت و مجلس شورای اسلامی در مقابل این اقدام انتقاداتی انجام دادند.
روی دیگر اتفاقات به موضوع سیاست خارجی ایران برمیگردد. جایی که بعد از خروج آمریکا از برجام، برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی با حضور در جایگاه سخنران ساختمان پارلمان پرچم آمریکا و نسخه ای از برجام را آتش زدند. محسن کوهکن نماینده مردم لنجان در مجلس و نایب رییس جبهه پیروان امام و رهبری است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با «قانون» میگوید که مسئولان کشور باید با مردم صادقانه صحبت کنند چون مردم صاحبان اصلی این انقلاب هستند.
نایب رییس جبهه پیروان امام و رهبری در رابطه با مشکلاتی که در کشور وجود دارد با بیان اینکه باید با نگاه واقع بینانه به مشکلات نگاه کرد، گفت: اگر کسی با یک دید کاملا واقع بینانه به دور از خوشبینی و بد بینی وقایع قبل و بعد از انقلاب را بررسی و رصد کند، هر زمانی به هر جهت یک مشکلات و چالش هایی بوده است که در کنار این چالش ها فرصت هایی به وجود آمده است که باید از این فرصت ها به خوبی در راستای منافع کشور بهره برد.
وی افزود: آنچه مسلم است این است که وظيفه مسئولان این است که تعریف مدیریت صحیح و استراتژیک از مسائل داشته باشند. نماینده مردم لنجان تعریف مدیریت صحیح را رابطه مستقیم با مردم عنوان کرد و تصریح کرد: مسئولان، مردم را محرم بدانند و واقعیت ها را به مردم بگویند و بعد از مردم کمک بخواهند. برای عبور از گردنه ها و برای حل مشکلات و در نهایت توان مدیریتی، مدیران باید در تبدیل چالش به فرصت موفق ظاهر شوند.
محسن کوهکن با اشاره به مثال های متعدد از این رخداد در کشور به بیان دلایلی برای این همدلی پرداخت و افزود: اخباری از اتفاقات ایران در سال های گذشته منتشر شد که باعث بروز مشکلاتی در کشور میشد.
البته این را قبول دارم که در آن زمان به دلیل عدم وجود فضای مجازی شاید انعکاس افکار کندتر انجام میشد.وی خاطرنشان کرد: مواردی مانند فعالیت های ایالات متحده در منطقه، به طور مثال اینکه آمریکا در کجا چه فعالیتی را انجام میدهد یا در افغانستان و عراق چه میکند و ناو هایشان را چگونه حرکت می دهند از موضوعاتی است که فضای جدید اطلاع رسانی و پیشرفت تکنولوژی آن را رقم زد.
در زمان جنگ گاهی سیلوها به اندازه 15 روز گندم داشتند
دبیر کل جامعه اسلامی نمایندگان ادوار مجلس با اشاره به رویداد های ایران و شرایط اقتصادی در زمان دفاع مقدس با بیان اینکه مشکلات اقتصادی برای کشور دردساز شد اما با کمک مردم از این مشکلات عبور کردیم، تصریح کرد: در زمان جنگ باید همه توان مملکت را روی دفاع از حیثیت و دین و انقلاب و ناموس مردم میگذاشتیم.
در آن زمان شرایط اقتصادی به گونهای بود که در برخی زمان ها در سیلوهای گندم کشور به اندازه ظرفیت 15 روز کشور گندم موجود بود.
نسل اول انقلاب در بیان واقعیات جنگ تنبلی کردند
وی با بیان یک نقل قول از شرایط جنگ در ابتدای دفاع مقدس خاطرنشان کرد: در اوایل جنگ که من در سپاه بودم، در اوایل جنگ برخي بچههای جبهه میگفتند ما اگر 4 آر پی جی داشتیم ، فلان شهر ما سقوط نمی کرد. ما این ها را دیدیم و شنیدیم. ما نسل اول انقلابیها در انتقال این اتفاقات و رخدادها به نسل بعد از خودمان تنبل بودیم.
هرکجا با اقتدار ایستادگی کردیم، کار کشور جلو رفت
عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس با اشاره به رویدادهای ايران در حوزه سیاست خارجی و لزوم هوشیاریدر این حوزه گفت: در حوزه سیاست خارجی اگر کسی واقع بینانه اخبار را رصد کند به طور قطعی به این نتیجه می رسد که هرکجا که با اقتدار ایستادگی کردیم و در مقابل زیاده خواهی ها بر مواضع خودمان ایستادگی کردیم، کار کشور جلو رفته است. وی ادامه داد: ما قضایای دادگاه میکونوس و اتفاقاتی را که برای آمریکا به دنبال محکوم کردن ایران بود فراموش نکردیم.
برخی به گونهای صحبت میکنند که انگار فقط کارهای خودشان درست بوده است
وی با اشاره به صحبت های برخی از مسئولان در سال های گذشته خاطر نشان کرد: یک زمانی در پنج سال گذشته برخی آمدند و از شرایط کشور در زمان انتخابات به گونه ای می گفتند که انگار هرکار که آنها کردند و هرچه گفتند درست بوده و بقیه اشتباه عمل میکنند. در صورتی که باید با هوشیاری به مسائل به خصوص در حوزه سیاست خارجی و مواجهه با غرب عمل کرد. اگر ما با این گرایش و این نوع نگاه در حل مشکلات به خصوص در نگاه به غرب، مسئولیتی قبول کنیم یا به طور مثال رییس جمهور شویم، مشکلی در کشور نخواهد بود.
امضای برجام به عروسی دختر ها و پسرها تبدیل شده بود
کوهکن با انتقاد از سیاست های دولت در مواجهه با برجام با بیان اینکه برجام یک عهد نامه بود، افزود: در همان زمان هم ما درباره برجام و اتفاقاتی که در کشور به وجود میآورد هشدار دادیم و باید حواسمان جمع باشد که از حول حلیم در دیگ نیفتیم. اما متاسفانه یادمان نرفته که عده ای در کشور برای امضای برجام جشن برگزار کرده و عده ای دیگر حل مشکلات آب را نیز به برجام وصل کردند یا قبول برجام به عروسی پسر ها و دختر ها تبدیل شده بود و جشن برگزار کردند. ما یادمان نرفته و این ها از حافظه مردم ایران پاک نخواهند شد.وی افزود: هم اکنون یک به یک این اتفاقات را تحلیل کنید. آمریکا از برجام خارج شد. نظر من این است که ابتدا باید عایداتی را که از محل برجام نصیب کشور شد برشمرد تا ببینیم برجام برای کشور مفید بوده است یا خیر.
به خروج آمریکا از برجام بیش از حد پرداخته نشود
وی در رابطه با عهد شکنی آمریکا در رابطه با برجام با بیان اینکه آمریکا در خصوص خروج از برجام بزرگنمایی کرد، ادامه داد: بر این اساس همه دستگاه ها و مسئولان بر حفظ وحدت و انسجام ملی تاکید کرده اند.نماینده مردم در مجلس دهم با اشاره به اینکه نباید به آثار خروج آمریکا از برجام بیش از اندازه پرداخته شود زیرا به بزرگنمایی ختم می شود، تصریح کرد: بر این اساس باید سوال کرد که پس از پذیرش برجام چه تغییراتی در سفره مردم رخ داده که با خروج این کشور دیگر شاهد آن نباشیم؟کوهکن ضمن تاکید بر اینکه برجام نشان داد ایالات متحده به هیچ عنوان قابل اعتماد نیست، افزود: بنابراین می توان گفت که امروزه افکار عمومی دنیا اعتقاد دارند ایران هیچگاه دنبال بمب اتم نبوده و همواره به تعهدات بین المللی خود به طور کامل پایبند بوده، بنابراين همه این موارد به ضرر آمریکاست.
باید با مردم واقع بینانه حقایق را بازگو کرد
وی در پاسخ به این سوال که آیا با امضای برجام در اقتصاد ایران گشایشی حاصل شد یا خیر، گفت: متاسفانه در این زمینه مسئولان به مردم همه حقیقت را نگفتند. به طور مثال وقتی یک مسئول میگوید 50 میلیارد دلار تفاهمنامه با یک شرکت بسته شد باید از او سوال کرد که از این میزان درج شده در تفاهمنامه چه مقدار به عقد قرارداد میرسد و عملیاتی شده و روی آن کار می شود. نماینده مردم لنجان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به شاهراه های درآمد زایی کشور افزود: در ایران یک درآمد از محل نفت داریم با قیمت مشخص که در مجموع 50 میلیارد دلار می شود. 47میلیارد دلار هم از محل صادرات غیر نفتی در کشور درآمدزایی می شود. یعنی ما 97 میلیارد دلار درآمد سالانه داریم. با این مبلغ شما حجم واردات کشور در سال را از مسئولان سوال کنید و ببینید چه میزان است؟ وی افزود: اگر از این مبلغ همه پول هزینه واردادت و تامین نیاز های اولیه مردم می شد و با برجام به طور مثال این حجم مبادلات تثبیت می شد میتوانستیم بگوییم برجام بر زندگی مردم تاثیر میگذارد اما وقتی که این پول در کارهای دیگر هزینه میشود نمی توان گفت بر کیفیت زندگی عامه مردم تاثیر بسزایی داشته است. به همین دلیل من معتقدم مسئولان باید حقایق را با مردم بازگو کنند و بگویند این تفاهمنامه ها با چه شرایطی به قرار داد تبدیل شدند و پول آن در کجا هزینه شده است.
تبلیغات برجام کاذب بود
وی در پاسخ به این سوال که سود حاصل از این صادرات نصیب چه نهادی می شود، افزود: در همین شرایط از گمرک سوال کنید که این درآمدهای غیر نفتی متعلق به چه نهادی است. این درآمدها دولتی است. باید به این نکته توجه باید داشت که از محل برجام تغییری در زندگی مردم ایجاد نشد اما با تبلیغات کاذب موضوع به گونه دیگری عنوان شد. کوهکن ادامه داد: اگر این مساله در نظر گرفته شود باید به مردم گفته شود که تبلیغاتی که از برجام شد کاذب بوده است، چون مردم اثر آن را در سفره خود ندیدند.
رهبر انقلاب به خوبی غرب را می شناخت
محسن کوهکن با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب شناخت تیزبینانه و دقیق از غرب به ویژه آمریکا دارند، تصریح کرد: باید دقت کرد .مقام رهبري کسی است که در مملکت با تیزبینی و هوش بالا نسبت به مکر دشمن هشدار داد و به خاطر همین حیله دشمن بحث اقتصاد مقاومتی را مطرح کرد ،به خوبی غرب را شناخت و به همین دلیل ایشان تاکید کردند که باید به خودمان اتکا کنیم.
میتوان تهدید افزایش قیمت دلار را به فرصت تبدیل کرد
عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس در پاسخ به این سوال که وضعیت اقتصاد ایران با افزایش قیمت دلار چه تغییری خواهد کرد، گفت: ما از افزایش قیمت دلار راضی نیستیم و نمیتوانیم بگوییم اتفاق خوبی است. اما باید به این نکته توجه داشت که هر اتفاقی که در اقتصاد ایران میافتد یک پالس منفی و یک پالس مثبت را با خود به همراه دارد. وی ادامه داد: اگر چنانچه صادرکنندگان کشور با این قیمت دلار یک تکان به خود بدهند میتوانند صادرات غیرنفتی کشور را از عدد 47 میلیارد دلار به حدود یک و نیم برابر این عدد برسانند و نیازهای مملکت را تامین کنند.
اختلافات بین مسئولان طبیعی است
نایب رییس جبهه پیروان امام رو رهبری با اشاره به برخی اختلافات میان مسئولان کشور با بیان اینکه این اختلافات در بین مسئولان طبیعی است، عنوان کرد: اگر به طور مثال قوه قضاییه تلگرام را فیلتر کند و با این کار رییس جمهور یا رییس مجلس ناراحت شوند، ما که در متن کارها بوده ایم می دانیم که همیشه از این موضوعات و اختلاف نظرها بوده است. یادمان نرفته که در زمان جنگ، بلانسبت این آقایان، رییس جمهور کشور ابوالحسن بنی صدر بود و با نخست وزیر خود و بسیاری از نیروهای خدوم کشور چالش های عظیم داشت. وی افزود: نباید از حرف ها و گلایه های مسئولان نسبت به یکدیگر ناراحت شد و گلایه کرد چون این حرف ها همیشه در ایران و سایر مجامع بین المللی بوده و طبیعی است.
باید در برابر تهدید ها هوشیار بود
کوهکن با بیان اینکه باید در برابر تهدید هایی که این روزها در مقابل کشور وجود دارد هوشیار بود، عنوان کرد : این نظام کم ارزش به دست نیامده است و سرمایه عظیمی مثل خون جوانان این مرز و بوم پای این نظام ریخته شده است تا امروز جمهوری اسلامی ایران حاکم شود. اینگونه نیست کسانی که پای این انقلاب و نظام ایستاده اند به راحتی آن را از دست بدهند و ما تا آخرین قطره خونمان برای حفظ این نظام خواهیم ایستاد. وی ادامه داد: برای ما که لحظه به لحظه و روز به روز قضایا و رخداد های کشور را دنبال کردیم باید بگویم که ایران هیچگاه به قدرت امروزی نبوده است. زمانی ما در این مملکت هر بشکه نفت را پنج دلار می فروختیم که بعد از کم کردن هزینه ها پول ناچیزی برای ما می ماند.
عده ای میخواهند ظرفیت های کشور را تضعیف کنند
عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس با اشاره به تهدیدهای کشور در شرایط کنونی افزود: عده ای میخواهند برای اینکه اهداف خود را دنبال کنند، کاملا ظرفیت و توان کشور را ضعیف کنند و بسترسازی برای دشمنان این نظام انجام میدهند. کوهکن ادامه داد: در مملکتی که جنگ و تحریم را به خود دیده هم اکنون وقت ساختن کشور به دست نیروهای خودمان و با توان داخلی است. در کنار همه از خودگذشتگیها نیز عده ای قلیل سرمایه های کشور را چپاول کردند و به مجازات هم رسیدند.
میزان امیدواری در کشور باید بالا برود
کوهکن افزود: واقع بینانه اگر به مسائل نگاه کنیم باید به این دو نکته برسیم که اول میزان امیدواری در کشور در مقایسه با قبل باید بیشتر شود و چالش ها را بهتر بشناسیم و حرف هایی را که دیگران میزنند تحلیل کنیم و در نهایت با نگاه واقع بیانانه به جنگ مشکلات برویم و به دور از هیاهو و زیادهخواهیهای کشورهایی مثل آمریکا به فکر آبادی ایران باشیم.
وی در پایان گفت: مردم از مسئولان کشور صداقت و راستگویی میخواهند. اگر مردم در صحنه نبودند امام (س) به تنهایی نمیتوانست انقلاب کند. اگر بعد از انقلاب مردم در صحنه نبودند ما جنگ را نمیتوانستیم پیروز شویم. مردم بهرغم همه کاستی ها پای این نظام ایستادند، پس باید با آن ها روراست بود و به آن ها حقایق را گفت.