از استانداری تا شهرداری
افشانی، عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی است که در دولت یازدهم استاندار فارس بود و هماکنون معاون عمرانی وزیر کشور و ريیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور در دولت دوازدهم است.وی معاون سابق وزیر آموزش و پرورش و ريیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور بودهاست. در سابقه افشانی، معاونت استانداری استانهای کهگیلویهوبویراحمد، خوزستان و سمنان نیز به چشم میخورد.افشانی دارای کارشناسی مهندسی راه و ساختمان از دانشگاه شیراز و کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی (MBA) از دانشگاه صنعتی شریف است. براساس سوابقی که از افشاني منتشر شده، او لوح تقدیر کسب رتبه برتر دستگاههای اجرایی کشور از ريیسجمهور در سال ۸۴، لوح تقدیر مدیر نمونه ملی از معاون ريیسجمهور و ريیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور، لوح تقدیر کسب رتبه اول عمرانی دستگاههای اجرایی کشور از وزیر آموزش و پرورش، لوح تقدیر عملکرد از وزیرکشور، لوح تقدیر عملکرد از وزیر آموزش و پرورش، لوح تقدیر عملکرد، از وزیر جهاد کشاورزی و لوح تقدیر عملکرد از استاندار خوزستان را نیز در پرونده مدیریتی خود ثبت کردهاست.اکنون افشانی برای اخذ استعلامات به وزارت کشور معرفی میشود تا پس از کسب تاییدیههای لازم به عنوان شهردار تهران معرفی شود.
انتخاب مستقل شهردار!
اما برخی حرف و حدیثهای روزهای اخیر در انتخاب شهردار تهران، شائبههايي درباره استقلال رای اعضای شورا در انتخاب افشانی را مطرح کرده بود که دیروز با واکنش اعضای شورا به این موضوع مواجه شد. ابتدا محسن هاشمی، رییس شورای شهر تهران درباره اینکه چگونه در انتخاب یک شهردار به اجماع رسیدید، خاطرنشان کرد: ما از ۲۸ نفر برای انتخاب شهردار شروع کردیم که هشت نفر انصراف دادند و ۲۰ نفر باقی ماندند. شورا روی ۲۰ نفر برنامهریزی کرد. از این ۲۰ نفر به تعداد هفت نفر رسیدیم و از این هفت نفر، سه نفر انصراف دادند و در نهایت دو نفر باقی ماندند. طبیعی است که یک نفر از این افراد نیز به عنوان شهردار تهران رای میآورد و این روال کاملا طبیعی است. وی در پاسخ به این سوال که گفته میشود جلسات شورای شهر تهران به صورت علنی برگزار میشود اما تصمیمات آن در جلسات غیرعلنی گرفته میشود آیا این گفته را تایید میکنید، پاسخ داد: سوال شما سفسطه انگیز است؛ همه افراد حتی در مجلس شورای اسلامی دارای فراکسیون هستند که با هم در آن فراکسیونها هماندیشی میکنند. در درون یک مرکز انتخابی افراد با اندیشههای مختلفی حضور دارند و قبل از اینکه وارد صحن علنی شوند با هم هماندیشی میکنند تا نسبت به بررسی حواشی تصمیماتی که میگیرند، کاملا آگاه باشند. از آنجا که شورای پنجم یک شورای یکدست است، پس جلسات هماندیشی آن نیز یکدست میشود و شما فکر میکنید ما جلسات پشت پرده برگزار میکنیم. در همه جای دنیا این اتفاق صورت میگیرد و هیچچیز پشت پردهای وجود نداشت و همه چیز کاملا شفاف بوده است. جالب این است که از جلسات هماندیشی ما همه آگاه هستند و موضوعات مطرحشده در آن مورد انتقاد و بررسی گروههای مختلف قرار میگیرد و من فکر نمیکنم این موضوع باعث ناراحتی کسی شود.حسن رسولی ، نايب ريیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران نیز با تاکید بر استقلال شورا در انتخاب شهردار تهران گفت: هیچ کدام از احزاب و شخصیت های تاثیرگذار اصلاح طلب به دنبال دیکته کردن نظراتشان به ما نبودند و شورا با استقلال کامل به شهردار رای داد.وی با بیان اینکه از دو معاون کنونی شهرداری تهران آقایان (حجت ا... میزرایی و مهدی شیخ ) که در حوزه مدیریت و نیروی انسانی زحمات زیادی کشیدند، تشکر می کنم، افزود: شهروندان تهرانی ما به شما قول دادیم و پیمان بستیم که تحت هر شرایطی انسجام و همبستگی شورای شهر تهران را حفظ کنیم.
این مهم توسط تکتک اعضا مورد اهتمام قرار گرفته است، یکی از مهم ترین دلایل استدعای من برای ماندن آقای هاشمی در شورای شهر برای کمک به این مهم بود. امروز که شهردار را انتخاب کردیم امیدوارم این انسجام با پیوستن شهردار جدید بیش از پیش تداوم داشته باشد. ما با شهروندان تهرانی عهد بستیم که در تمام تصمیمات شفاف عمل کنیم، فرآیند تعیین شهردار بدون هیچ گونه مخفیکاری صورت گرفت و امروز شهردار با رای نمایندگان شما انتخاب شد. 21عضو شورای شهر برخاسته از پایگاه اجتماعی اصلاحات هستند که شخصیتهایی همچون دکتر عارف در حضور اعضا در این جایگاه موثر بودند. گواهی می دهم که هیچ کدام از احزاب و شخصیت های تاثیرگذار اصلاح طلب به دنبال دیکتهکردن نظراتشان به ما نبودند و شورا با استقلال کامل به شهردار رای داد. نايبريیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران با اشاره به اینکه زمزمه هایی در بیرون از شورا مطرح بود و از ما می خواستند تا انتخاب شهردار را به تعویق بیندازیم، تاکید کرد: شورای شهر تصیم گرفت تا فرصت خدمت، غنیمت شمرده شود و امیدوارم با خدمت صادقانه به مردم و باتلاش برای کاستن مشکلات عمیق شهرداری گام برداریم، تدوین برنامه سوم درجلسات آینده شورای شهر در دستور کار قرار خواهد گرفت. همچنین امیدواریم تا پایان دوره انتخاب شهردار تکرار ناشدنی باشد و به فراموشی سپرده شود و تمام رقابت های دورنجریانی اصلاحات به رفاقت تبدیل شود تا دستاورد بیشتری داشته باشیم.
توجه شهردار جدید به مشارکت شهروندان
«شهر زیستپذیر؛ شهروند مشارکت پذیر»، عنوان برنامههای افشانی، شهردار جدید تهران است که چند روز قبل در صحن شورای شهر ارائه داد. شهردار جدید تهران با بیان اینکه مشارکت شهروندان در اداره شهر از اهمیت بهسزایی برخوردار است گفت: ما باید شهری داشته باشیم که شفافیت و دسترس پذیری در آن به طور کامل محقق شده باشد و تمام سیاستگذاران و تصمیم گیران در برابر مردم پاسخگو باشند.وی از لزوم بازگشت اعتماد به مردم سخن گفته و تاکید کرده بود که با بازگشت اعتماد مردم مشارکت افزایش پیدامی کند و منابع مورد نیاز شهر توسط خود مردم تامین خواهد شد. مردم باید بدانند هزینهای که میدهند در چه پروژهای و چگونه صرف میشود. بنابراین برنامهریزی و بودجهریزی در اولویت اقدامات شهری قرار خواهد گرفت.افشانی یکی از چالشهای مهم شهر تهران را بافتهای فرسوده اعلام و گفته بود: برخی ساختمانهای تهران ممکن بود صدها سال قدمت داشته باشند؛ اما همگی آنها دارای حیاط نور و زندگی بودند و در دهههای گذشته در کنار این ساختمانها برجهای بلندی ساخته شد که نور و زندگی را از این ساختمانها سلب میکرد و به این ترتیب حقوق ساکنان این بناها ضایع شد.از نگاه شهردار جدید تهران، تخریب باغات تهران یکی دیگر از معضلات شهر تهران است که باید پیگری شود و دو کمیسیون ماده 5 و 100 وجود دارد که ضوابط خاص را برای آنها ایجاد میکند اما شاهد هستیم پروژههایی همانند «زگیل» بالا میآیند که برای همه مردم درد آور است!توجه به کاهش مشکل ترافیک در تهران، افزایش حمل و نقل عمومی، افزایش سرانه های فضای سبز، توجه به تهدیدات زیست محیطی و محدودیتها در منابع آبی، تامین منابع مالی پایدار، توسعه شهر هوشمند و ساماندهی چالشهای موجود در شهرداری، اعم از تعداد زیاد کارکنان و ساماندهی پست های سازمانی از دیگر برنامه هایی بوده که از سوی افشانی برای مدیریت تهران اعلام شده است که باید دید در اجرای این برنامه ها و تحمل فشارها و حاشیههای موجود در شهرداری، تا چه میزان موفق خواهد بود؟