قانون-دكتر وحيد احمدي معاون پژوهش و فناوري وزير علوم گفت: بينالمللي شدن صرفاً با محوريت علم و فناوري شكل ميگيرد.
به گزارش قانون، دكتر احمدي در نهمين نشست معاونان و مديران بينالملل دانشگاهها، مراكز آموزش عالي و پژوهشي و پاركهاي علم و فناوري منتخب اظهار داشت: يكي از مسائل اصلي كشور، توجه به ديپلماسي علمي است. هم اكنون كشورهاي توسعه يافته شعاري تحت عنوان بينالمللي شدن را مطرح كردهاند و اين امر با محوريت علم و فناوري شكل ميگيرد.
وي با اشاره به سخنان يكي از سياستمداران آمريكايي مبني بر اينكه علم سرمايه است عنوان كرد: بيش از 90 درصد سرمايه نامشهود در كشورهاي توسعه يافته در حوزه علم و فناوري است و خوشبختانه در اسناد بالادستي مانند سند چشم انداز و نقشه جامع علمي كشور بر علم و فناوري تأكيد شده است.
دكتر احمدي گفت: بحث مرجعيت علمي و نفوذ علم در كشور مورد تأكيد قرار گرفته و رويكرد ما در اين جهت رو به رشد است.
معاون پژوهش و فناوري وزير علوم درخصوص ديپلماسي مقالات تصريح كرد: ميزان مقالاتي كه با مشاركت استادان خارجي داشتهايم از 17 درصد در سال 2011 به 22 درصد در سال 2015 افزايش يافته است كه رشد 5درصدي مشاركت با دانشمندان خارجي را نشان ميدهد.
وي خاطرنشان كرد: دنيا به اين باور رسيده است كه بايد در راستاي رسيدن به توسعه، محوريت علم و فناوري و ارتباطات بينالمللي داشته باشيم.
دكتر احمدي با اشاره به اينكه ارتباطات بينالمللي داراي دو جنبه نفوذ علمي و انتقال دانش و فناوري و كسب دانش و فناوري از ديگران است اظهار داشت: كشور ما ظرفيت، زيرساخت و توانمندي در اين زمينه را دارد و فضايي كه در دو سال اخير داريم اجازه اين توسعه را به ما داده شده است.
معاون پژوهشي و فناوري وزير علوم اصلاح زيرساختها، تربيت و توانمندسازي نيروي انساني، سرمايهگذاري لازم و ايجاد و اصلاح سازوكارهاي موجود را از ضروريات و ملزومات ديپلماسي علمي برشمرد و گفت: در اين 4 محور اصلي فعاليتهاي خوبي آغاز و هدفگذاري شده است.
دكتر احمدي اظهار داشت: ما ظرفيتهاي بسيار خوبي داريم و دنيا نيز ناظر بر اين توانمنديهاست و حضور و استقبال آنها نشان دهنده اين امر است.
وي در خاتمه افزود: وزارتخانه در اعتبارات امسال، اعتبار قابل ملاحظهاي براي ارتباطات بينالمللي در نظر گرفته است كه اميدواريم محقق شود.