قانون-اوايل شهريور امسال بود كه اسحاقجهانگيري، معاون اول رئیسجمهور با بیان اینکه راهاندازی شبکه ملی اطلاعات اساسیترین اقدام در دولت یازدهم است، گفت: برای این شبکه ۲۰هزار میلیارد تومان هزینه شده است. جهانگیری، در مراسم راه اندازی این پروژه تاکید کرد: شبکه ملی اطلاعات تاثیرگذارترین طرحی است که طی روزهای اخیر در هفته دولت به بهرهبرداری رسیده است، چرا که استقرار چنین نظامی در کشور باعث افزایش قدرت، ثروت و منزلت بر مبنای اطلاعات میشود. معاون اول رئیسجمهور گفت: در اجرای شبکه ملی اطلاعات یکی از نقاط قوت این بود که در راستای اجرای این شبکه، شبکه اطلاعاتی متوقف نشد و در کنار آن این شبکه گسترده ایجاد شد.وی گفت: دولت در سه سال گذشته دستاوردهای خوبی داشت که یکی از آنها ثبات حاکم بر اقتصاد و جلوگیری از شوک نفتی بود و اقدام دیگری که امروز ثمره آن را میبینیم، در حوزه شبکه ملی اطلاعات اتفاق افتاد که از مطالبات مقام معظم رهبری و مردم بود.
تكذيب سخنان معاون اول
اما نصرالله پژمانفر، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: طی روزهای اخیر از راهاندازی شبکه ملی ارتباطات سخن گفته شد که دروغ محض است!رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر توجه و ایجاد شبکه ملی ارتباطات گفت: اینکه بسیاری شبکه ملی ارتباطات را از ما مطالبه میکنند قابل تامل است و اینکه سرورهای استفاده از اینترنت در کشور کانادا است چیز بسیار خطرناک و نادرستی است که اطلاعات ما در اختیار دیگران بوده و هزینههای زیادی از جیب مردم به آن تعلق میگیرد که بسیار آزار دهنده است.
ماجراي طرح حاشيه ساز
طرح شبکه ملی اینترنت در کشور ما از اواخر سال 1384مطرح شد ومهمترین دلیل پیاده سازی این شبکه درآن سال کاهش وابستگی به شبکه جهانی اینترنت اعلام شد.در سال 1385 قرار شد پروزه اینترنت ملی در مرکز تحقیقات مخابرات ایران انجام شود.در سال 1386 نیز همین موضوع تکرار شد واین بار برنامه های عملیاتی راه اندازی وبهره برداری اینترنت ملی در سال های 1386 تا 1388 در هیات وزیران تصویب شد. اما شبکه ملی اینترنت در سال 1389 با نام جدید شبکه ملی اطلاعات به صورت جدی تر مطرح شد به طوری که کلیات موضوع در ماده 46 برنامه پنجم توسعه مطرح شد.شبکه ملی اطلاعات در دولت یازدهم که قرار است تا پایان برنامه پنجم توسعه کامل شود در سالروز روز جهانی ارتباطات و چهارمین جشنواره فاوا مورد توجه دبیر کل اتحادیه جهانی قرار گرفت و واعظی وزیر ارتباطات همواره بر این تاکید داشت که می توان امکان ارائه سرویس را در این شبکه در زمان پیش بینی شده فراهم کند.
لزوم روشنگري
برنامه پنجم توسعه به پايان رسيد و اين روزها دولت و مجلس در تكاپوي اجراي و راه اندازي برنامه ششم توسعه هستند ولي همچنان شبکه ملی اطلاعات با سخنان پژمانفر در هاله اي از ابهام است. مسئولان دولتي بايد در برابر اين ادعاي رييسكميسيون فرهنگي مجلس موضع بگيرند و افكار عمومي را آگاه سازند و در صورتيكه سخنان پژمان فر صحت دارد، مسئولان دولتي بايد در اين باره توضيحات لازم را ارايه دهند.