قانون-مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی با بیان اینکه در سال گذشته 146 مورد مرگ نوزاد در استان اتفاق افتاده است، که معادل 3.6 درصد کل فوتی ها در بیمارستان های استان است، گفت: بر اساس آمار سال گذشته 46 درصد از زایمان های استان به شکل سزارین انجام شده است، اما در اراک این رقم 49 درصد بوده است.
به گزارش قانون به نقل از ایسنا، غلامرضا فتح آبادی در چهل و هفتمین جلسه کارگروه امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی گفت: طرح ارزیابی اماکن ورزشی استان با مسئولیت دفتر امور اجتماعی و فرهنگی و مشارکت اداره کل ورزش و جوانان، دانشگاه علوم پزشکی، اداره کل صنعت، معدن وتجارت و سازمان مدیریت استان از 6 مرداد ماه سال جاری آغاز شده و تا پایان شهریورماه ادامه دارد، در این طرح 760 مکان ورزشی مورد بازدید و ارزیابی تخصصی قرار می گیرد.
وی ادامه داد: طرح گفتگوی ملی خانواده بین نسلها از هفته اول مهرماه با مسئولیت دفتر اراک انجمن جامعه شناسی ایران در استان همچون سایر استان های کشور به اجرا درخواهد آمد که رویکرد این طرح ارائه آموزش های خانواده و اجرای طرح های تسهیل گری است.
مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری با اشاره به اهمیت افزایش نشاط اجتماعی در جامعه، گفت: در راستای افزایش نشاط اجتماعی و اجرای برنامه عمل و نمایه اجتماعی و فرهنگی استان، جشنواره شب های تابستان از تاریخ 25 تیر ماه تا 12 شهریور ماه به مدت 50 شب با محوریت دفتر امور اجتماعی و فرهنگی وبا همکاری شهرداری اراک در پارک امیرکبیر شهر اراک برگزار شد، علاوه بر برنامه شب های تابستان در راستای افزایش نشاط اجتماعی برنامه های متعددی با رویکرد نشاط اجتماعی در سطح شهرها و روستاها در قالب جشنواره های مختلف برگزار شده است.
فتح آبادی تصریح کرد: در اجرای مصوبه بند 2 هفتاد و دومین جلسه کارگروه تخصصی امور اجتماعی و فرهنگی استان، طرح بازدید و سرکشی مدیران کل استان از محرومین و مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) و بهزیستی تهیه و با توشیح استاندار ابلاغ خواهد شد، که این طرح در روزهای دوشنبه هر هفته در ساعت 16 اجرا می شود و در جریان آن 5 مدیرکل از 15 خانواده محروم تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی بازدید خواهند کرد. در این طرح جمعا از 360 خانواده محروم در طول 24 هفته سرکشی و بازدید صورت خواهد گرفت و بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته طرح فوق در سطح شهرستان ها نیز اجرایی خواهد شد.
وی با اشاره به اجرای طرح ملی پیشگیری از مصرف مواد مخدر در جامعه کار و تولید( کاج) در استان مرکزی، گفت: این طرح با هدف کاهش 25 درصدی شیوع اعتیاد در جامعه کار و تولید و افزایش دانش، نگرش و مهارت آموزی کار فرمایان، کارگران و متولیان امر در واحدهای کاری 50 تا 500 نفر در حال برگزاری است و مسئولیت این طرح به عهده اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان است.
مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گفت: طرح ارزیابی دستگاه های اجرایی استان در دو حوزه حقوق شهروندی و عفاف و حجاب با مسئولیت دفتر امور اجتماعی و فرهنگی آغاز و600 دستگاه استانی وشهرستانی مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.
فتح آبادی با بیان اینکه سیاست های دولت و سازمان نظام سلامت در راستای کاهش سزارین است، گفت: دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی اخیرا اطلس جامع سلامت استان را با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تدوین کرده است، که در این اطلس بیش از 100 شاخص مورد پایش قرار گرفته است، یکی از شاخص ها در بحث سزارین است، که بر اساس آمار سال گذشته 46 درصد از زایمان های استان به شکل سزارین انجام شده، اما در اراک این رقم 49 درصد بوده است.
وی ادامه داد: در بین شهرستان های استان، کمترین درصد متعلق به شهرستان زرندیه با 17 درصد است. در سال گذشته 146 مورد مرگ نوزاد در استان اتفاق افتاده است، که معادل 3.6 درصد کل فوتی ها در بیمارستان های استان است، در مورد مرگ نوزدان، شهرستان های اراک و محلات به ترتیب رتبه اول و دوم را دارا هستند.
به گزارش ایسنا، بختیاری فرماندار اراک نیز در ادامه این جلسه گفت: شهرستان اراک به دلیل برخورداری از مراکز درمانی متعدد، پذیرای بیماران از شهرهای اطراف است و بیشتر زایمان ها در بیمارستان های شهر اراک انجام می شود، دلیل اینکه آمار مرگ نوزاد در اراک بیش تر از دیگر شهرستان هاست تعدد بیمارستان و مراجعین زیاد به این شهر است که باعث می شود از سایر شهرستان ها و شهرهای اطراف به شهر اراک مراجعه کنند.
فرماندار اراک در پایان بیان کرد: مشکلات بیمه ای اتباع، بالاخص زایمان زنان اتباع باید در قالب رایزنی با وزارت بهداشت و دستگاه های متولی حل شود، در مورد تحصیل دانش آموزان اتباع هم سال های گذشته این مشکل را داشتیم ولی با دستور رهبری هم اکنون تحصیل دانش آموزان اتباع در کشور با مشکلی روبرو نیست، در بحث زایمان های خانگی اتباع هم باید این امر اتفاق بیفتد، زیرا به هر حال این زیبنده نظام ما نیست که خانم اتباعی که به هر طریقی وارد کشور ما شده است، با مشکلاتی در حوزه زایمان روبرو باشد.