قانون-دلار با زندگي مردم ايران گرهخورده است و جابهجايي قيمت آن باعث ميشود تا آثار فراواني بر زندگي ملت بهجا بماند. چندي پيش ناگهان قيمت دلار افزايش پيدا كرد و در اتفاقي نادر و عجيب در بازار غير رسمي به 20 هزارتومان نيز رسيد ولي بعد از آن افت قيمت داشت. برخي اين موضوع را به تصويب لوايح مربوط به FATF ميدانستند ولي عدهاي نيز ارتباطي ميان اين مسائل نميديدند.
بعد از كاهش قيمتها و ايست دلار، محمدرضا پورابراهیمی، رييس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی كه منتقد قيمت بالاي دلار بود با بیان اینکه قیمت دلار باید حدود هفت هزار تومان باشد،گفت: هفته گذشته با نزول قیمت دلار ،بانک ملی با صدور اطلاعیه ای و اعلام نرخ خرید سرعت کاهش قیمت را کند کرد. این تصمیم مخالف سیاستهای ارزی و تخلف محسوب میشود. پورابراهیمی، در خصوص روند کاهش قیمت دلار گفت:محاسبه کارشناسی ارزش رابطه ریال و دلار براساس تفاضل نرخ تورم داخلی و خارجی بیانگر این است نرخ دلار در بازار آزاد باید حدود 50 درصد از نرخ ارز ترجیهی بالاتر شود. نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه روند کاهشی قیمت دلار ادامه می یابد،گفت:در خصوص اقدام بانک ملی مبنی بر اینکه در زمان روند کاهشی قیمت دلار با تعیین نرخ مانع شدت روند کاهش قیمت ارز شده، از رييس کل بانک مرکزی سوال کردم که وی در پاسخ اعلام کرد بانک ملی اشتباه کرده است. پورابراهیمی داورانی تصریح کرد:در هرصورت بانک ملی با تعیین نرخ ارز در شرایطي که قیمت دلار کاهشی بود، تخلف و شیطنت انجام داده که قابل پیگیری است.
وی تصریح کرد:برخی عوامل مایل به کاهش قیمت دلار و منطقی شدن نرخ ارز نیستند که بخشی از موضوع به نظام بانکی ارتباط دارد که نقش کارگزاری ایفا میکنند البته علاوه بر بانک ها عدهاي نیز مایل به کاهش قیمت ارز نیستند. رييس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی یادآور شد:در هر صورت قیمت ارز باید براساس ساز و کار بازار تعیین شود و نرخ ارز در بازار واقعی شود. علی قربانی، عضو کمیسیون برنامه، بودجه ومحاسبات مجلس شورای اسلامی نيز دررابطه با موضوع كاهش قيمت دلار گفت:تصویب لوایح مرتبط با FATFمانند مصوبه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بینالمللی مقابله با تامین مالی،در تسهیل روابط بانکی تاثیرگذار است. علی قربانی، با تاکید بر لزوم کاهش قیمت دلار گفت:تصویب لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بینالمللی مقابله با تامین مالی تروریسم موسوم به CFT در مجلس براساس بررسیهای کارشناسی، لحاظ منافع ملی و بعد از شنیدن نظر موافقان و مخالفان انجام شده است. عضو کمیسیون برنامه، بودجه ومحاسبات مجلس شورای اسلامی ادامه داد:آمریکا از هر زمان دیگري منزوی تر شده و حتی متحدان این کشور بهصورت رسمی از سیاستهای این کشور انتقاد می کنند. در این راستا مصوبه مجلس مبنی بر لایحه الحاق دولت ایران به کنوانسیون بینالمللی مقابله با تامین مالی تروریسم از ایجاد چالش علیه کشور از سوی دشمنان جلوگیری کرد.
نماینده مردم بجنورد، مانه، سملقان، جاجرم و گرمه در مجلس دهم شورای اسلامی ادامه داد:بسیاری از کشور دنیا FATF را پذیرفته اند حتی شرکای اقتصادی جمهوری اسلامی ایران مانند چین و روسیه براساس توصیه های این گروه اقدام مالی میکنند. قربانی تصریح کرد:با مدیریت صحیح باید مشکلات اقتصادی کشور حل شود؛ البته تصویب لوایح مرتبط با FATF مانند CFT در تسهیل روابط بانکی تاثیرگذار است. وی ادامه داد:تصویب لوایح مرتبط با FATF زمینه ساز منطقی شدن قیمت ارز است اما در هر صورت با تکیه بر ظرفیتهای داخلی و استفاده از ظرفیت نخبگان، میتوان اقتصاد کشور را توسعه داد و كمك كرد كه در کنار امنیت بالا در کشور شرایط اقتصادی کشور بهبود یابد. عضو کمیسیون برنامه، بودجه ومحاسبات مجلس شورای اسلامی یادآور شد: واقعیت های اقتصادی کشور بیانگر این است قیمت دلار باید بیشتر کاهش یابد.