انتخاب تاریخ:   /  /   
<stylestyle بوکتاب قانون بچه‌ها نیشخط پایگاه جامع اطلاع رسانی صنعت فولاد ایران
سیاست
آخرین خبرها پربیننده‌ترین خبرها
رابطه ایران و پاکستان «بی‌نظیر» نیست!
درخواست نمايندگان از ظريف براي بازگشت به وزارت‌خارجه
ادعاي كريمي‌قدوسي درباره ظريف
لرزه ظريف بر اندام سياستمداران
انتقاد تند آيت‌الله‌خامنه اي از ازدواج سفيد
تكذيب دستور گرفتن روحاني از MI6
تكذيب يك شنود
نبرد ديدگاه‌ها
نقش اصلاح‌طلبان در بحران‌ امروز
احزاب در ایران نان انتخابات را خورده اما چوبش را نخورده‌اند
آرشيو صدا و سيما را از كشور خارج كرده‌اند!
وضع آزادی از زمان طاغوت بدتر شده است
تقدير آيت‌ا...‌خامنه‌اي از نوجوان شطرنج‌باز
نمره ۲۰ از ۱۰۰ روحاني
دومينوي خودخواهي و ضربه به هم‌ميهن
دولت نمي‌تواند به متخلفان كمك كند
سرنوشت FATF در گرو رفراندوم
اندیشه ایرانشهری به مثابه ابرگفتمان
ارسال لایحه «جامع انتخابات» به مجلس
اصلاح‌طلبان نباید با یکدیگر درگیر شوند
واكنش خنثي ظريف درباره FATF
زندگي اشرافي با انقلابي‌گري سازگاري ندارد
اميد به كليد سندرز
پارادوكس مودت ـ تخاصم
نپیوستن به FATF یعنی نه به شفافیت بین المللي
تعلیق ایران از لیست سیاه FATF تا ۴ ماه دیگر
آيت‌الله خامنه‌ای درگذشت محمدمؤمن را تسلیت گفتند
يك امام جمعه ديگر نيز كناره‌گيري كرد
تحكيم وحدت با اژدهاي زرد
لبيك صوتي!
گره ارشادي
رد شهادت و عباي روحانيت
راهبرد شرقي
پژمانفر، رييس دفتر روحاني را تهديد كرد
رياست‌جمهوري اختصاص هزارميلياردي به پديده را تكذيب كرد
شهادت زکریا سازمان ملل را از خواب غفلت بیدار کند!
ایران و ایالات متحده ،حکایت تلخکامی و شرح جدایی
شکایت سید محمد خاتمی از کریمی قدوسی
بدهكار اصلي اروپاييان هستند
حاتم‌بخشي هزارميلياردي
نماينده ولي فقيه در خوزستان از امامت جمعه استعفا داد
شكايت دادستاني عليه دو نماينده براي نطق در مجلس
كنايه جهنمي به علي‌مطهري!
جزييات انهدام خانه‌های تيمى عوامل حادثه تروريستی زاهدان
اعانه‌اي كه پايمال مي‌شود!
سایه بحران دیپلماتیک بر روابط تهران- اسلام آباد
هشدار از قم به عربستان و پاكستان
من به مسئولین و دولتی‌ها نمی‌گویم چه کنند
اولين سيلي سپاه به تروريست‌هاي زاهدان
فيك‌نيوز فارس را كريمي قدوسي تكذيب كرد!
بیشتر
کد خبر: 92221 | تاریخ : ۱۳۹۷/۱۰/۱۳ - 12:00
سلامت جامعه، حاصل دو خط تقارن حاكميت قانون و حقوق‌شهروندي!

سلامت جامعه، حاصل دو خط تقارن حاكميت قانون و حقوق‌شهروندي!

منشور حقوق شهروندی چند سالی است توسط دولت یازدهم بعنوان مبانی نگرش به حقوق شناسایی شده ملت، توسط حاکمیت نظام، مطرح شده است

قانون- مسعود رضا بلادری/روزنامه‌نگار وحقوقدان

منشور حقوق شهروندی چند سالی ست توسط دولت یازدهم بعنوان مبانی نگرش به حقوق شناسایی شده ملت، توسط حاکمیت نظام، مطرح شده است. البته در دوران ریاست مرحوم شاهرودی اقدامات مثبت و ناقصی در این باب صورت گرفت ولي موجبات نفوذ کامل آن در بدنه اجرایی مهیا نشد. وقتی از بیرون به حقوق عمومی کشورم می نگريم در بعد قانونگذاری اگر چه ضعفهای بزرگی دیده میشود اما بقدری قواعد متعدد تشریع شده که دولتمردان و حکام نظام بتوانند، دنیای زیباتری برای اتباع ایرانی رقم زنند اگر چه که در عمل بغیر از سردرگمی و ناامیدی مردم از تدبیر و تعقل زمامداران چیز دیگری به ارمغان نیامده است.

تلاش‌هاي عقيم

در روابط بین حکومت و مردم نمی توان حلقه ها را به فراخور نیاز روز چیدمان كرد چرا که اثر هر کدام به سایرین سرایت دارد. امروز مبارزه با فساد، فردا شفافیت روز دیگر اضمحلال آقازادگی چند روز بعد حقوق های نجومی از عوارض این چیدمان غلط است. بطور ويژه اقامه منشور حقوق شهروندی بدون حلقه حاکمیت قانون چه اثری بجزء تبلیغ برای دولتمردان و ناامیدی بیشتر مردم فراهم آورده است؟ دولت یازدهم در ابتدای استقرار منشور حقوق شهروندی، در راستای اجرایی شدن منشور، گامهای مثبتی برداشت؛ گامهایی امید بخش که در ادامه چون هر طرح شفاء بخش دیگر، عقیم مانده‌است. یکی از مهم ترین این اقدامات در جهت اجرایی شدن منشور، طرح تحول نظام سلامت بود که ملت کاملا از اقدامات دولت در این راستا بهره مند شدند و اجتماع احساس كرد، حق حیات شایسته که در منشور حقوق شهروندی اولین باری است که به سود مردم شناسایی شده است، در حال عملی شدن است ولي امروز از وضعیت طرح تحول سلامت چه خبر؟ این روزها اخبار ضد و نقیضی از کناره گیری وزیر بهداشت در جلسات دولت به دلیل عدم توجه به بهداشت و سلامت مردم در بودجه ریزی به چشم میخورد؛ گویی تاریخ مصرف حق حیات شایسته در نظام سلامت مردم خاتمه یافته و می رود که چون بسیاری از امور مغفول بماند. طرح شفافیت در حاکمیت یکی دیگر از اقدامات مثبت دولت در جهت اقامه حقوق شهروندی مردم بود که امروز پس از گذشت ماهها از اقدامات اولیه حکومت تعطیل شده است.

رواج بي‌اعتمادي

برای همین است که شهروندان تمامی اخبار بد را باور دارند و پس از شنیدن اخبار خوب، امیدی در آنها زنده نمی شود؛ استمرار در اجراء، همیت اکمل نزد تمام ارکان حکومت، همصدایی لازم جهت خدمت به مردم و توجه به داخل نزد تمام زعماء نظام و در نهایت حاکمیت واقعی قانون حلقه مفقودی نظام حکومتی کشور است. وقتی ماکتی از دولتمردان نظام به ذهن تجسم می کنیم بمانند عطاری ژولیده می مانند که در هر آن، دهها بیماری را باید مداوا کنند و برای هر بیمار بجزء افیون تسکین، داروی دیگری در بساط ندارند. به دلیل فقدان تمرکز در قدرت و تکه تکه شدن نقاط اعمال حاکمیت در نهاد های متعددی که هر کدام سازی مجزا برای ملت کوک کرده اند نمی شود اوضاع مدیریت در کشور را سامان داد.

كشمكش‌هاي مشكل‌ساز

در هر استانی امام جمعه طریقی دارد و استاندار طریقی دیگر؛ نماینده مجلس دغدغه ای دارد و شورای شهر آهنگی دیگر؛ مردم نیز به تبع این تشتت آراء و نبود حاکمیت قانون بجای حاکمیت شخص چند دسته شده اند و وحدت لازمه برای ما شدن و عبور از مشکلات را ندارند و ریشه این نابسامانی حکومت اشخاص بجای حکومت قانون در بسیاری از نهادهای اعمال قدرت است. حاکمیت قانون در نظام سیاسی قانون نوشته ایران بمعنای حاکمیت ملت بر حکومت است بماند که استصواب جریان سلیقه نه استصواب قانون این اصل را تا حدی مخدوش كرده ولي این بحث در این مقال با حوصله اندک خوانندگان موافق نیست. امروز شرایط به استقرار رساندن حاکمیت قانون به تنهایی برای یک مدیر مهیا نیست. روز اول کار، هر مسئولی، در ذهن خود می پروراند که بغیر از اجرای قانون در مجموعه ذیربط دستوری صادر نخواهد كرد ولي ذره ذره شیوه غلط فعلی او و مجموعه اش را خواهد بلعید و از او مدیری خواهد ساخت که کمترین وقعی برای اعمال قانون قائل نیست این شرایط نشان از آن دارد که باید بفکر چاره ای فراگیر در خروج از این اوضاع بود نگارنده پیشنهاد دارد که نخست از طریق بازنگری در قانون اساسی سیاست گذاران اصلی نظام در تفکر تمرکز چهارسالانه کل قدرت در جمهوریت نظام باشند و نظارت خاص به امور را موکول به نظارت قانون كنند نه نفوذ اجتهادات برخي و دوم بجای تولید لفظ در مدیریت در اندیشه پرداخت هزینه حاکمیت مطلقه قانون بجای هر حاکمیت دیگری باشیم. مردم سرخورده و ناامید اگر ببینند مدیران بجای تبلیغ، دفتر و دستک اجرای قانون را به دست دارند و بجای رانت و فساد و تبعیض ناروا فقط قانون را اجراء می کنند، دست از ناامیدی خواهند کشید و با نشاط بفکر اصلاح قانون نه تغییر و اصلاح حکومت برخواهند آمد و حکومت قانون بی شک هویتهای گم شده تمدن کهن ایران زمین را نیز اندک اندک بازیابی خواهد كرد.

عضویت در کانال تلگرام قانون

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.