انتخاب تاریخ:   /  /   
<stylestyle بوکتاب قانون بچه‌ها نیشخط پایگاه جامع اطلاع رسانی صنعت فولاد ایران
جامعه
آخرین خبرها پربیننده‌ترین خبرها
دستگیری 300 تن به اتهام احتکار اقلام بهداشتی و ضدعفونی
ممنوعیت برگزاری اردوهای درسی و نوروزی مدارس
بسیج امکانات شهرداری‌ها برای مقابله با شیوع کرونا
تعداد تلفات ویروس کرونا در کشور به ۳۵۴ نفر رسید
جمعیت پنهان مبتلایان HIV در روستاها
کارتون
کارتون
برگزاری اولین عهدواره منطقه ای پیشرفت در گلستان
دشواري زندگي مردانه زنان در جامعه
طغیان آنفلوآنزا با مرگ 17 نفر
دستان گرم برای شب سرد میانه
بهترین دیدنی‌های شیراز
چرا باید بیمه مسافرتی بخریم؟
10 هتل نزدیک به فرودگاه بین المللی امام خمینی
تبعات ترور شهروندان در اینستاگرام
پایان یک عمر بی‌هویتی
شهرت‌طلبی و پشت کردن به جامعه!
نهاد آموزش و بیماری بی عدالتی
بلای توسعه سیمانی!
انتقاد پذیری، رکن اصلی رشد وتعالی در آموزش و پرورش
معیشت پرفشار کارگری
زن بلوچ؛ چهارمین بانوی روستایی برتر جهان
جزييات بدهي و ميراث 52 هزار میلیاردي قالیباف
اپيدمي كلاهبرداري پيامكي !
جزييات منتفي شدن فروش سربازي در سال 98
سونامی تحصیل‌کردگان بی سواد
تلاش براي «فلج نشدن» زندگي
آیناز کودک ربوده شده یا گم شده؟
خطر دخالت دیگران بر روابط
متهمِ طلبکار
اثر مستقیم فرار مالیاتی پزشکان بر بیکاری
دوره گشت ارشاد به سر آمده است
سپندارمذگان روز زن، زمین و مادر
رویکردهای نوین در توسعه پایدار شهری
از قاچاق تا ورود دام‌های مشكوك!
سرگرمی و کسب درآمد به قیمت آزار حیوانات
ازدواج با چه زناني معافيت سربازي در پي دارد؟!
حمایت خانواده از بیمار مبتلا به سرطان
جلسه هاشمی باحناچي درباره اعتبار خطوط ۶ و ۷ مترو
حکایت مصايب رسانه
دستفروشی؛ چالشي پايدار!
گامی دیگر برای مشارکت فرهنگیان
پیش بینی وقوع سیلاب در ۶ استان کشور
رسيدگي به جريمه‌هاي رانندگي در مراسم 22 بهمن
جزئیات لایحه نرخ کرایه تاکسی سال ۹۸
برج ميلاد و تهدید جانی حدود ۲۲۳۶ نفر
شکایت شهروندان از پزشکان، هر روز بیشتر از دیروز
رکود-تورمی و زنان سرپرست خانوار
عوارض شبهه‌ناك
لزوم عادت دادن بچه ها به رفتار خوب
بیشتر
کد خبر: 92911 | تاریخ : ۱۳۹۷/۱۱/۲۸ - 14:26
 رویکردهای نوین در توسعه پایدار شهری

رویکردهای نوین در توسعه پایدار شهری

توسعه شهری را به‌عنوان یک مفهوم فضایی می‌توان به معنی تغییرات در کاربری زمین و سطوح تراکم جهت رفع نیازهای ساکنان شهری در زمینه مسکن حمل و نقل، اوقات فراغت و غذا و غیره تعریف کرد یا توسعه‌ای است که تمام جنبه‌های اجتماعی، اقتصادی و ... را در شهر با هم پیش می‌برد.

قانون- سمیه محسنی/ کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری

توسعه شهری را به‌عنوان یک مفهوم فضایی می‌توان به معنی تغییرات در کاربری زمین و سطوح تراکم جهت رفع نیازهای ساکنان شهری در زمینه مسکن حمل و نقل، اوقات فراغت و غذا و غیره تعریف کرد یا توسعه‌ای است که تمام جنبه‌های اجتماعی، اقتصادی و ... را در شهر با هم پیش می‌برد. توسعه پایدار شهري، نگهداری منابع برای حال و آینده از طریق استفاده بهینه از زمین و وارد کردن کم‌ترین ضایعات به منابع تجدیدپذیر مطرح است. نظریه توسعه پایدار شهری موضوعات جلوگیری از آلودگی‌های محیط‌زیست شهری و ناحیه‌ای- کاهش ظرفیت‌های تولید محیط محلی- ناحیه‌ای و ملی حمایت از بازیافت‌ها- عدم حمایت از توسعه زیان‌آور و از بین بردن شکاف میان فقیر و غنی را مطرح می‌کند. همچنین راه رسیدن به این اهداف را با برنامه‌ریزی اهمیت بسیاری می‌دهد و معتقد است دولت‌ها باید از محیط‌زیست شهری حمایت همه جانبه‌ای کنند. این نظریه پایداری شکل شهر « الگوی پایداری سکونتگاه‌ها» الگوی موثر حمل‌ونقل در زمینه مصرف سوخت و نیز شهر را در سلسله مراتب ناحیه شهری بررسی می‌کند. زیرا ایجاد شهر را فقط برای لذت شهرنشینان می‌داند .

در دهه‌های اخیر روش‌های مختلفی برای توسعه پایدار پیشنهاد شده که از جمله آن رشد هوشمند شهری و استراتژی توسعه شهری است. اهدافی که استراتژي توسعه شهري در همه مراحل خود دنبال می‌کند، شامل دستیابی به مدیریت و حاکمیت شهري بهبود یافته، دستیابی به رشد اقتصادي و اشتغال فزاینده و کاهش مداوم فقر است. رشد هوشمند شهری نیزسه زمینه اصلی دارد که در ارتباط متقابل با هم مورد ملاحظه قرار می‌گیرند: تراکم (شامل محدود نمودن توسعه و رشد شهری)، کاربری زمین (ایجاد کاربری‌های مختل)، شیوه حمل و نقل (شامل استفاده تنوعی از شیوه‌های مختلف حمل و نقل با تاکید بر حمل و نقل عمومی و ایجاد فضاهایی مساعد و دلنشین برای عابر پیاده). برخی محققین بر اساس اینکه تراکم بالا ، مصرف انرژی را کاهش داده و در نتیجه باعث کاهش میزان آلودگی می‌شود، از ایده شهر فشرده دفاع کرده و آن را به عنوان را ه حل جایگزین برای توسعه شهری معرفی کرده‌اند. وقتی شهر به صورت فشرده طراحی شود در بسیاری از هزینه‌های حمل‌ونقل صرفه‌جویی شده و با برنامه‌ریزی درست می‌توان استفاده از امکانات شهری را برای همگان در دسترس قرار داد.در هر حال، فعالیت‌هاي شهرسازي در همه کشورها به عنوان وسیله اي موثر براي اجرا و تحقق سیاست‌هاي ملی و محلی، موقعیت‌هاي عمده‌اي براي تجدیدنظر در استفاده از زمین، انرژي و محیط زیست ارائه می‌دهد تا از این طریق بتوان سکونتگاه‌هایی ایجاد کردکه نه تنها زندگی مطلوب و با کیفیتی را براي نسل حاضر و نسل‌هاي آینده در شهرها تامین کند، بلکه پایداري کره زمین و روح انسانی را نیز تضمین کند. ایجاد شهرهاي پایدار همچنین متضمن ایجاد تغییرات عمده در نحوه اداره و مدیریت شهرها و چگونگی اتخاذ سیاست‌هاي سرمایه‌گذاري و تصمیم‌گیري‌ها براي آینده شهرها خواهد بود. چنین تغییراتی مستلزم اعمال برنامه‌هاي جدیدتر در زمینه بازیافت و کاهش مواد زايد، پایداري و شهر پایدار یک جانشین موجه و معقول براي شهرسازي مخرب قرن بیستم است. بر صاحبان حرفه و رشته شهرسازي است که این دیدگاه‌های جدید را قوت بخشیده، زمینه‌هاي عملی و اجرایی آن را بیابند.انرژي‌هاي پاك نظیر خورشید، ترغیب به صرفه جویی در مصرف آب و تدوین سیاست‌هاي قیمت‌گذاري که دربر گیرنده هزینه‌هاي واقعی زیست‌محیطی باشد و سیاست‌هاي مصرف متکی بر کاهش ضایعات و تشویق استفاده از محصولات و کالاهاي بادوام‌تر و پایدارتر است در کشورهای بررسی شده همگی برای رسیدن به پایداری، اول به توسعه اقتصاد خود بها داده و برنامه ریزی کرده‌اند و همگی به دنبال مسیری بوده‌اند که تعادلی درست در استفاده از منابع زیست محیطی خود به‌وجود آورده و محیط‌زیست خود را حفظ کنند.

 

عضویت در کانال تلگرام قانون

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.